Vodou i Stockholm

I 2011 hadde Etnografiska museet i Stockholm en helt unik utstilling om den haitiske religionens symboler – voodoo. Eller vodou, som det skrives på Haiti.

Vi guides gjennom utstillingen en uke før den åpner av Clas Günther, utstillingsansvarlig på Etnografiska og inspektør Michael Barret, ekspert i voodoo. Normalt en stresset tid for dem som setter opp utstillinger, men både Clas og Michael tar det rolig. Deres forberedelser har foregått i mer enn et år og nå er de i gang med de siste finjusteringene med monteringsarbeid og lyssetting.

For dem som er oppvokst med amerikanske filmers fremstilling av voodoo, er utstillingen om ikke en øyenåpner, som en stor overraskelse. På tur gjennom voodooens lyse og mørke krefter, møter man fascinerende og mystiske gjenstander. Gjenstandene som man ikke kan forestille seg før man ser dem.

Clas Günther forteller inngående om prosessen med å transportere, lagre, pakke ut, sortere og ordne de nesten 300 gjenstandene. Fra små dukker til store speil. Alt opprinnelig fra en samler på Haiti, Marianne Lehman, som for snart femti år siden begynte å kjøpe inn det som i dag er verdens største samling av Vodou-gjenstander.
Utstillingen er satt sammen til en internasjonal turné. Den er tidligere vist i Genève, Berlin, Amsterdam, Göteborg og Bremen.

– MTAB kjørte utstillingen til Stockholm fra Berlin i en stor lastebil med tilhenger. Deretter hadde vi fire uker til å forberede de sårbare gjenstandene i et lager som ble tømt til formålet, sier Clas Günther.MTAB er en logistikkpartner hele veien

Før

Vi planlegger, strukturerer, konstruerer emballasjematerialer og styrer logistikkflyt. Vi funksjonstester, konfigurerer og pakker for sikker transport.

I løpet av

Med spesialdesignede biler og opplært personell transporterer vi sensitive varer i Norden og rundt om i verden.

Etter

Vi sørger for at varene dine kommer helt til bruk gjennom tjenester som utpakking, installasjon og posisjonering. Vi tilbyr også fjerning og gjenvinning av emballasje.


La oss løse dine logistikkutfordringer

Kontakta oss