INTELLIGENT ROBOTBLEKKSPRUT BOSETTER SEG HOS IBM

Den svenske kunstnerduoen Robert Stasinski og Alessandra Di Pisa har utviklet et unikt kunstverk, nemlig en enorm robotblekksprut. Med kunstig intelligens kan robotblekkspruten filosofere rundt livets store spørsmål. MTAB hadde ansvaret for transporten fra KTH til IBMs hovedkontor i Kista.

“MTAB var det åpenbare valget hele veien. De er veletablerte som en kompetent aktør innen kunsttransport, i tillegg til at de jobber mye med flytting av teknologisk utstyr. Forståelsen for transportbehov innen både kunst og teknologi var en perfekt match for prosjektet.”

– fsier Alessandra Di Pisa.

Roboten drives av IBM Watson, et system for kunstig intelligens. Den hovedsakelige kunnskapskilden er filosofi fra 2000 år med global idéhistorie.

Roboten genererer stadig nye syntetiske spørsmål til betrakteren basert på de filosofiske verkene. Når betrakteren samhandler med roboten via en app og svarer på spørsmålene, responderer den med en unik koreografi av bevegelse, form og farge.

SVÆRT ØMFINTLIG TEKNOLOGI

Roboten er utformet som en seksarmet, organisk struktur, ikke ulik en blekksprut. Den er bygget med hjelp fra robotikkstudenter fra KTH. Det 150 kg tunge verket ble installert i inngangen ved IBMs hovedkontor i Kista. MTAB hadde ansvaret for transporten fra KTH til IBM.

Før transporten måtte MTAB bygge spesialtilpassede transportplattformer og emballasje. Verket inneholder mye teknologi og er ekstremt ømfintlig, og ved transport av teknologisk utstyr er det mye som kan gå galt. Derfor er grundig arbeid og struktur avgjørende i hele prosjektfasen.MTAB er en logistikkpartner hele veien

Før

Vi planlegger, strukturerer, konstruerer emballasjematerialer og styrer logistikkflyt. Vi funksjonstester, konfigurerer og pakker for sikker transport.

I løpet av

Med spesialdesignede biler og opplært personell transporterer vi sensitive varer i Norden og rundt om i verden.

Etter

Vi sørger for at varene dine kommer helt til bruk gjennom tjenester som utpakking, installasjon og posisjonering. Vi tilbyr også fjerning og gjenvinning av emballasje.


La oss løse dine logistikkutfordringer

Kontakta oss