Terrakottahæren på Östasiatiska

Deler av den verdensberømte terrakottahæren fra Kina ble vist på Östasiatiska museet i Stockholm i 2011. Utstillingen var unik fordi den ble vist i et meget spektakulært miljø og inneholdt nyere funn fra andre gravplasser. Mer enn 350 000 besøkene så utstillingen.

MTAB håndterte hele transportoppdraget fra Xian til Stockholm og tilbake til Kina. Oppdraget inkluderte også nedpakking av alle gjenstandene.

Samlet var det ca. 75 kubikkmeter med en samlet vekt på ca. 12 tonn unike kulturskatter som ble transportert til Sverige. Først med veitransport i fire kunstbiler til Beijing, deretter med fly til København og så med to kunstbiler med tilhengere til Stockholm.

– Det er et fantastisk, komplisert og stort oppdrag, sier Jennifer Nilsson, MTABs prosjektleder på avdelingen for Konst & Utställningar, som administrerte hele transporten. Vår samarbeidspartner i Kina, spedisjonsselskapet Huaxie, transporterte hele utstillingen fra Xian til Beijing med fire lastebiler og lastet det hele over i et transportfly til København.

I København ble gjenstandene tatt imot av en kurer fra Östasiatiska, som var med hele veien til Stockholm. Utstillingen ble tollbehandlet på MTABs sikkerhetslager og ble derfra kjørt til museet etter noen dager.

– Noen av kassene var for store til at de kom inn i fjellrommet, så vi bygget et telt utenfor inngangen hvor lastebilen kunne kjøre inn og hvor vi pakket ut gjenstandene, sier Jennifer. Vi konstruerte også en midlertidig transportvei på 63 meter, slik at kassene ikke skulle vibrere når vi dro dem inn på plass.

Östasiatiska museets konservatorer var i Xian og i løpet av sju dagers intensivt arbeid kontrollerte og pakket de 316 gjenstander.

De fleste gjenstandene ble pakket i egne kasser som så ble plassert i større transportkasser. Det tok tre dager å pakke de store terrakottasoldatene og bronsevognen med de fire hestene. Figurene ble først plassert stående i de spesialtilpassede kassene, deretter ble de lagt ned og lokket satt på.MTAB er en logistikkpartner hele veien

Før

Vi planlegger, strukturerer, konstruerer emballasjematerialer og styrer logistikkflyt. Vi funksjonstester, konfigurerer og pakker for sikker transport.

I løpet av

Med spesialdesignede biler og opplært personell transporterer vi sensitive varer i Norden og rundt om i verden.

Etter

Vi sørger for at varene dine kommer helt til bruk gjennom tjenester som utpakking, installasjon og posisjonering. Vi tilbyr også fjerning og gjenvinning av emballasje.


La oss løse dine logistikkutfordringer

Kontakta oss